onsdag den 26. december 2012

Good bye St. Lucia

Så er det hele faldet på plads.  Båden bliver liggende i vandet her i havnen i Rodney Bay - St. Lucia, og jeg forlader båden i morgen den 27. dec. sammen med Mathias. Jeg flyver til Irland og holder nytår sammen med Ali. Jeg flyver til Belfast via Trinidad og Garwick, og Mathias flyver til København via Barbados og Frankfurt. Alt er nu næsten påplads med havnekontoret, myndigheder toldere etc. Det eneste er at tolderne skal ombord i morgen og checke båden og mine ting. Jeg har skulle lave en inventory list, da båden betragtes som importeret, da den skal ligge alene her, uden ejeren ombord. Den bliver så "exporteret" igen, når jeg kommer tilbage. Lidt besværligt, men sådan er det åbenbart her. Det gik nu ganske nemt med indklarering her - immigration, toldere, havnekontor etc. De havde fortrykte formularer som vi blot skulle udfylde, med en kopi til hver kontor - der lå dør om dør, og ikke som på Barbados hvor vi skulle udfylde det samme 4 steder. Så kaptajnen er happy nu. Mathias og jeg skal ud og ha' en stor bøf i aften og et godt glas rødvin. Vi nyder at være ved land - og idag havde jeg mit første varme bad i 5 uger. Det har været en gave at være sammen med min søn i så lang tid. Vi har fået catch up på alt det vi ikke når at snakke om i daglig dagen. Så kære blog læsere - skribenterne holder pause nu. Jeg vil komme tilbage omkring den 7 januar, med lidt mere fra sejlturen. Hvordan passede indkøbslisterne, hvad gik ok, hvad gik mindre ok, kunne noget være forberedt bedre etc.
Tak fordi gad at følge vores færd.
På Grådybs, besæningens og egne vegne - godt nytår.Happy Christmas


HAPPY CHRISTMAS
The crew has split up: Ali has left to spend Christmas in Ireland, Andre to spend Christmas in Denmark & Lars and Mathias are heading North to enjoy Christmas in the Carribean.

On behalf of all the crew THANK-YOU LARS for a good safe Atlantic crossing. You are a good strong Captain and Grådyb is a great boat. Ali.
Below: Grådyb leaves Tobago with Lars and Mathias
Grådyb leaves Tobago

tirsdag den 25. december 2012

Ankommet til St. Lucia - final destination


Sorry – det er et par dage siden jeg har skrevet til bloggen.
Jule travlhed, nej den undskyldning kan jeg ikke bruge.
Glædelig jul til Jer alle fra Grådyb og besætningen (Mathias & Lars).
I skrivende stund sejler vi langs vest kysten af St. Lucia, på vej nord over til Rodney Bay, hvor jeg tidligere har lavet en aftale om at få Grådyb på land, i nogle måneder.
Vi sejlede fra Charlotteville (Tobago) til Grenada. I mørke (kl. var omkrig kl. 22.00), kastede vi anker i en bugt tæt ved land på ca. 6 mtr vand. Da vi efterfølgende lyste i vandet for at se kæden, opdagede vi at vi havde smidt ankeret på den ene side af et solidt fiskegarn (måske et net til at holde hajer ude fra stranden), og Grådyb lå på den anden side af nettet. Forsigtigt hev vi ankeret op igen, mens jeg sejlede frem mod nettet, så ankeret ikke fiskede det, og vi måtte kaste anker længere ude på dybere vand. Pu-ha det kunne have gået galt, men man ser jo ikke så meget i mørke. Næste morgen, den 23. dec. hev jeg ankeret op kl. 06.30 og sejlede afsted. Mathias sov stadig, og kom søvndrukken op i cockpittet, mens solen var ved at stå op i øst.
Vi havde planlagt at vi ville ind til nogle af de ubeboede øer i øgruppen Grenadinerne, nord for Grenada, men vind og vejr var ikke med os den dag. Vi fik en rigtig møgtur. Hårdt kryds i ca 10 ms (meter i sekundet) vind fra NØ, og bølger/dønninger også ind skråt forfra. Rigtig irriterende sejlads. Nu var vi lige blevet vant til behagelig slør sejlads (med vinden ind agten eller skråt agten fra), og så skulle vi have den lige i snotten. Det var NØ passaten som vi fik, den vi ikke så meget til da vi krydsede Atlanten. Begge mine luger på dækket er utætte. Pakningen slutter ikke tæt når jeg lukker lugerne til, og når der kommer vandsprøjt over dæk, kommer der vand ind i kahytten. Noget rigtig møg. Jeg har tidligere rodet med pakningerne, afmonteret dem og prøvet at gøre dem bløde, men det har åbenbart ikke hjulpet. Når vandet kommer ind af forlugen, drypper det ned på madrassen, og den bliver våd. Så nu efterfølgende har jeg måtte ferske madrassen af, og den ligger nu her i cockpittet til tørring. Jeg må have fat i nye pakninger når jeg kommer hjem. Nå, men vi havde 18 timers mere eller mindre møg sejlads fra Grenada til St. Vincent, men rigtig dejlig at Mathias var med ombord. Han er ved at blive en god sejler.
Ankom til St. Vincent lillejuleaften ved 23 tiden, og prøvede først at fortøjre i en lille, lidt øde havn, men dønningerne der stod ind i havnen var for voldsomme, så vi sejlede ud igen. Sejlede lidt øst over om sydspidsen, og fandt så et godt anker sted, hvor der også lå andre både. Et lille stræde mellem Young Island og fastlandet, som viste sig til at være et rigtig godt sted. Vi nød det, da vi vågnede op og kiggede rundt, og så de små ”Guest Houses” med spisesteder langs kysten, og palmer ned til stranden. Moler ud fra hotellerne så vi kunne lægge vores dinghy der. Tobago var for primitivt. Rod over alt, hullede veje, høns, skæve indfødte, mangel på indkøbs muligheder etc. Det viste sig til at St. Vincent er meget bedre at komme til. Vi sejlede i land og fik et godt solidt morgenmåltid på et af de små Guest Houses, og det var noget billigere end på Tobago, og her blev vi betjent af en tjener, og havde hvid dug på bordet. Senere tog vi en taxi ind til hovedstaden Kingston, og fik oplevet en by med handlende over alt. På hvert gadehjørne stod der en og solgte drikkevarer. Et gammelt køle/frys skab, der lå ned på en trækvogn, var fyldt op med is, som kølede de mange øl/vand. Om det var pga. julen, ved jeg ikke, men selv i nogle forretninger stod de ansatte og drak øl!!! De indfødte på St. Vincent var anderledes og kønnere end dem på Barbados/Tobago. Mange var slanke, og uden den store neger røv (undskyld mit udtryk), og var mere af caribisk udseende end af afrikansk. Mathias og jeg havde planlagt at gå ud at spise om aftenen, men alt var dødt. Restauranterne hvor vi lå for anker havde godt nok åbent, men der var ikke et øje. Som lille jule aften hjemme i Dk, der går folk heller ikke ud. Vi spiste lidt ombord og ønskede hinanden glædelig jul, mens vi skålede med en gin/tonic og en rom/cola, og sejlede i land efter kl 21 og fik en bananasplit hver. Vi var ikke rigtig i stemning til alt det der jule halløj, og vi havde det begge ok med som det var. Tog en rask beslutning og sejlnede afsted kl 22.10. Så derfor er vi på vej nu. Destinationen Rodney Bay ligger ca. 8 sm forude, og jeg er lidt spændt på hvordan det forløber. Som jeg nævnte tidligere har jeg lavet en aftale om at få Grådyb på land, indtil ultimo april. Jeg har dog i mellemtiden ændret mine planer, og tager muligvis her over medio februar, og sejler båden nord over. Birgitte og Bente har planer om at sejle med, men det finder vi ud af når jeg kommer hjem til DK. Derfor er der ingen grund til at tage båden på land, og jeg vil hellere have en havneplads i de 1.5 måned. Det ved jeg ikke om er muligt, derfor er jeg spændt på hvordan det kommer til at gå her. Mathias flyver hjem den 27. dec. og når jeg har fået alt på plads, skal jeg have booket et fly hjem. Så sådan ligger landet her.
En lang sejltur – denne etape, er ved at nå sin afslutning. Jeg har været rigtig træt af det ind imellem, virkelig savnet at komme hjem, men jeg ved også at jeg har fået nogle oplevelser for livet. Et at have sejlet sammen med Ali, hvilket var rigtig dejligt (og også Andre'), noget andet er at have været sammen med min dejlige søn Mathias i over en måned, og det er gået over alt forventning.
Så selvom jeg har været træt af det hele, og været klar til at sælge til højest bydende, har det også været meget positivt og givende.
Kære gaster – jeg ved godt at jeg ind imellem har været lidt gnaven/irriterende, men presset har også været stort. Jeg har ikke sovet en hel nat, siden vi forlod Tenerife. Altid haft et øre på situationen, og derfor konstant været i søvn underskud. Det sætter ens irritationstærskel lidt ned. Når I så nogen gange lavede fejl, eller ikke overholdt det vi havde aftalt, ja så pissede det mig lidt af. I ved selv hvilke situationer vi har været ude for, og hvordan jeg midt om natten, med lynets hast, er kommet op i cockpittet for at ordne en situation, hvor der var ved at være fare på færde, eller andre gange har måtte tørne til, og tage extra vagter. Kraftig vind, for meget sejl oppe, sejlene der pludselig bakkede så båden krængede til den forkerte side, afvigning for hvaler, knækket genua fald, tur i masten, løs radar der var fare for at falde ned på dækket, gummibåd der rev sig løs, kæmpe bølger så vi måtte håndstyre, lyn omkring os, stoppet vandpumpe, manglende søkort (Tobago) og en masse andre situationer hvor jeg var ekstraordinært på mærkerne. Det har tæret på mig, og derfor har jeg til tider været lidt kort for hovedet – undskyld.
Alt er heldigvis gået godt - ingen er kommet til skade, Grådyb er nået frem og alle er kommet sikre i havn. Det er det vigtigste.
Tak til Jer kære gaster – der har været med ind til videre.

De bedste sejler hilsner

Pigeon Bay - Tobago
Pigeon Bay - Tobago

Castata bay - Tobago
Pigeon Bay - Tobago
Languster Charlotteville - Tobago

Young Island - St. Vincent
Kingston St. Vincent

St. Lucia

fredag den 21. december 2012

Charlotteville - Tobago

Regnfuld fredag her. Ali og Andre' står af i morgen tidlig og tager bussen til Scarborough - og taxi videre til lufthavnen. Mathias og jeg sejler videre mod Grenada, og hvis vinden er god og vi har mod på det, videre mod St. Vincent. Vi ved ikke hvornår vi får internet igen - så bloggen bliver muligvis ikke opdateret i nogle dage.
Vi har købt en 1,5 kg languster (hummer uden de store kløer), af en fiskermand der kom sejlende op til Grådyb. Den skal vi ombord og spise her i eftermiddag - som kombineret frokost/aftensmad. Så tager vi sikkert i land senere i aften, og går op på "byens" eneste restaurant, hvor vi var i går aftes, og får hjemmelavet kokosis uhm uhm og kaffe.
Jeg har det altid lidt trist når jeg skal til at tage afsted. Endnu en gang sige på gensyn. Vi startede for 4 uger siden, og nu er vi ved at være der hvor de 2 første rejser hjem. Pu-han, det er hårdt for mig - jeg hader at sige "good bye and see you again". Dette har været en meget speciel oplevelse for os fire. Vi har levet sammen på begrænsede kvadratmetre, vi har moret os sammen, vi har lidt sammen, vi har glædet os sammen, og de har måtte lide under når jeg har måtte hæve stemmen, for at få dem til at lave noget på egen hånd ombord, uden at jeg hele tiden skulle diktere det. Men målet er nået - missionen fuldført.
Ali - Mathias & Andre' - I var modige og tog med på denne Atlanterhavntur.

Glædelig jul og godt nytår til alle.


Ali - Mathias - Andre' & Lars

torsdag den 20. december 2012

Castara Bay - Tobago

Skønne blomster/planter
Venter på morgenmad her i Castara "by".
Flasker står snorlige på hylderne

Så er det torsdag morgen – og her er morgen sol. I nat har troperegnen væltet ned, og det har givet os blæst og efterfølgende bølger her på ankerpladsen. Jeg er rigtig træt af nu, at ligge og vugge hele tiden. Jeg trænger til at sove på roligt vand – og uden at skulle bekymre mig om ankeret nu holder. Vi ligger i en lille bugt ved Byen Castara, ca. midt på den vestlige side af Tobago, og her er klipper omkring os, og i nattens regn og kraftige vindstød, havde vi hækken pegende i retning af disse klipper, så jeg var oppe en del gange og checke om ankeret nu holdt. Da jeg var oppe på et af mine check – ved 04.30 tiden, mødte jeg en nøgen Andre' i cockpittet. Jeg troede i et kort øjeblik det var Klabautermanden der var kommet på besøg ha ha, men det var blot Andre', der havde været oppe og tisse og benyttede lejligheden til et ferskvandsbad!!!
Som nævnt i bloggen i går, sejlede vi længere op nordpå. Vi havde vind og bølger lige imod os, så vi gik for motor. Vi så en lille bugt hvor der lå nogle andre sejlbåde – bla. en nordmand og en svensker, men efter et kort besøg i land, besluttede vi os at sejle videre. Der var godt nok lidt ”by”, men alt var dødt, og en lille restaurant sagde ”wednesday closed” og vi kunne ikke en gang finde en vandhane hvor vi kunne tappe ferskvand. Vi sejlede videre nord på, og vort mål var egentlig Charlotteville helt i nord, men kunne se vi ikke kunne nå det før mørkets frembrud, og fandt derfor ind til byen her, i Castara bay.
Høj luftfugtighed her
Som jeg har nævnt før i bloggen, så dækker mit elektroniske søkort ikke i dette område, og det oversejlingssøkort jeg har, er i en alt for stor målestok til at sejle efter, da alle detaljer ikke er med, og der er en del rev her omkring. Da vi lå i Store Bay var der en forretning der havde et søkort over Tobago hængende på væggen. Det affotograferede jeg med min Iphone, og lagde det ind på min Mac computer, og så havde vi søkort igen. Godt nok et af ældre dato, og med dybder i favne – (er der stadig nogen der ved hvor meget en favn er?) - men vi kunne sejle efter det, og ind til videre er det gået ok. En favn er ca 1,60mtr.
Grådyb i Castara Bay
Vi ankrede op her i Castara bay lidt før 17 tiden, og da det bliver mørkt – kl.18.15, havde vi ca 1 time til at investigere byen, og se efter et sted hvor vi kunne spise, se efter wifi og et sted hvor vi kunne tappe ferskvand. Vi fandt det hele her i dette lille fiskerleje. En fin lille ”by” med nogle små butikker, hvor det begrænsede udvalg af fødevarer og flasker, stod sirligt og snorlige på hylderne. Et par restauranter, hvor man i den ene skulle gå over i butikken på modsatte side af vejen og købe sine drikkevarer. Regnskoven går helt ned til kysten her, og vi fik regnskovens fugtighed at føle. Meget høj fugtighed, og man sveder og sveder, og kan ikke komme af med fugtigheden.
Ali i eftermiddags solen
Vi bestilte bord til kl. 19.30, på den restaurant der lå direkte ned til stranden, hvor vi lå med Quicky, og spurgte om vi kunne se menu kortet. ”Hun er her ikke lige nu” fik vi at vide. Senere kom værten og ”menukortet”. En sød engelsk middelalderende dame, som fortalte om hvad vi kunne spise, og samtidig gav os wi-fi koden til internettet, oppe ved hendes pensionat oppe på bakken.
Der er en del dønning her ved stranden, så det er lidt af en øvelse at komme ind i land uden at blive våde. Vi havde alle badetøj på, og skiftetøj i plastposer, da vi sejlede i land kl. 1930. Jeg sejlede først Ali og Mathias ind, og hentede så Andre'. Ind på strandrestauranten i badetøj og fik skiftet til mere anstændigt beklædning, inden vi kunne bestille vores mad. Fantastisk mad - Andre' fisk, Ali store rejer, Mathias og jeg delte en languster og en portion blæksprutter i hvidløg, hvor til vi fik forskelligt tilbehør, af mig af ubeskrivelig karakter, men det smagte rigtig godt. Et steelband spillede mens vi spiste og regnen silede ned. Vi drak øl og rom og cola, så vi var helt overgivet til den caribiske kultur.
Husene er malet i alle ulige farver
Vi skiftede til badetøj og fyldte vor 2 x 8ltr vandflasker, og først sejlede jeg Ali og Mathias ud til Grådyb. På vejen ind efter Andre', kom en kæmpe bølge, lige som jeg stod ud af Quicky inde på stranden, og gummibåden væltede rundt over mig, med vanddunke, sko og årer flydende rundt i bølgerne. Et par af de lokale, der stod og røg marihuana, hev båden op mens jeg jagtede tingene i vandet. Andre' og jeg kom vel ud til Grådyb. Hver gang vi har mulighed for det, har vi vand med ud til båden, som vi fylder i tanken. Vi har 2 x 8ltr plastflasker, så det går lidt langsomt med påfyldningen, men vi skal have fyldt på, så Mathias og jeg ikke pludselig står med tomme tanke, når vi sejler nord på mod andre øer.
Vi skal nu alle ind og spise morgenmad på en anden restaurant, men skal lige først betale den engelske dame, de 751 TT (Trinidad/Tobago) dollar (svarer til dkr 751,-), som hele aftenens menu med drikkevarer kostede os, da vi ikke havde nok kontanter med i land i går aftes.
Vi sejler videre mod Charlotteville senere på formiddagen.
Hilsner fra besætningen på Grådyb. Lars

onsdag den 19. december 2012

Tobago

Morgenregn her på Tobago - øv øv. Helt ok med regn om natten, så båden kan blive skyllet godt af, men vi gider ikke have det fra morgenstunden. Mathias er sejlet i land for at skype med venner og veninder derhjemme, jeg sidder i cockpittet, og de 2 aldrende gaster - Ali & Andre' sover endnu.
Vi sejler længere op nord på idag - ca 2 timers sejads, og vil finde en anden fed ankerplads i en af de små bugter. Så muligvis finder vi ikke internet, hvorfor bloggen her muligvis ikke bliver opdateret en dag eller 2.
Vi var på seafood restaurant i går aftes. Seafood platters, lobsters, shrimps - ja det hele. Udemærket mad, men dårlig indisk betjening. Alle var til køjs lidt over kl. 22.00.

Da der er mange nye læsere af bloggen her - som ikke har læst med fra starten - kan jeg henvise til min gamle blog, hvor det hele begyndte. Skriv i google søgefelt "atlanten grådyb" og i vil finde den.
Tun er fileteret

Mathias laver Sushi

Grådyb i "fiskerihavnen" i Scarborough

Lars og en af de lokale i Kings Bay

tirsdag den 18. december 2012

Tirsdag den 17. dec. - Tobago..

Ligger stadig her til ankers i Store Bay. Havde en nat med masser af regn, men med den frodige natur inde på land, skal der også falde noget regn ind imellem. Op om natten og lukke vinduer og luger. Når der så er et ophold i regnen, åbnes de igen, da vi får det rigtig varmt i kahytten. Så er man lige faldet i søvn, og mærker regnen i

ansigtet igen, op at lukke diverse.
Sådan var min nat 4 gange. I går aftes sejlede vi i land i bulder mørke og spiste på en lille fortovs grill restaurant. 3 x grill kylling og 1 x grill rejer. Priser på mad & drikkelse er ligesom i Danmark, så der er ikke billigt her. Det der er billigt er diesel og benzin. Kr 1,50 for diesel pr liter og kr 2,70 for benzin. De gider ikke engang slukke deres biler her, det er jo så billigt at tanke. Tænk kr 1,50 for diesel - uhørt billigt. Trinidad exporterer diesel/bensin & gas - så de har det lige i baghaven. Ali og jeg tog her til morgen ind til Scarborough for at indklarere. Vi måtte hellere gøre det, så Ali og Andre' ikke pludselig står i lufthavnen og ikke kan flyve hjem, da de ikke har et "indklareringsstempel" i deres pas. Dette kom jeg i tanke om i nat, så vi begav os afsted mod Scarborough i morges før kl 09.00. Vi vandrede mod Scarborough (7 km) med tommelfingeren i vejret og var heldige at komme op at køre med en pæn mørk herre, i en ældre Nissan. Han satte os af ved immigrationskontoret på havnen. Nu var der åbent, og vi fik at vide vi skulle tage de og de dokumenter med og udfylde, og tage det hele med til et andet immigrationskontor, der lå i en pink bygning, oppe af den vej - efter et lyskryds osv. Vi fik udfyldt de fremlagte papirer - 4 x crewliste samt div. andet og gik den angivne rute. Der var ingen pink bygning. Endelig var der en på gaden der kunne anvise os den rigtige bygning, og den var ikke pink, men creme farvet. Stupid ........ Vi blev dog afvist ved indgangen til bygningen, da Ali ikke var proper klædt. Hun havde en sommerkjole på med korte ærmer, og den går ikke når man skal ind i en statslig bygning!!!!!!!! Der var div. håndværkere i gang med at reparere bygningen, og i det samme ankom en ung maler der skulle til at skifte trøje. Han lånte Ali sin Ambro T-shirt og vi kom ind i bygningen. Vi ventede lidt tid, før vi blev lukket ind på immigrationskontoret, for så at får ordnet diverse papirer for både ind- og udklarering, da jeg sagde vi vil sejle indenfor 24 timer. Jeg orker simpelthen ikke det cirkus igen, så kunne lige så godt få ordnet udklareringspapirerne med det samme. Ali og Andre' fik stemplet deres papirer så de nu kan afmønstre Grådyb, og flyve hjem, og vi fik stemplet en ny Crewliste, med kun mit og Mathias navn på, så vi har den rette formular når vi ankommer til næste land. Sikke en masse arbejde for så lidt. Fuldstændig uorganiseret og som jeg kan forestille mig det var i Danmark for 50 år siden, hvor man stadig bogførte i store kassebøger. Endelig fik vi det ordnet, og maleren fik sin T-shirt igen, til morskab for de andre arbejdskolleger. Vi fandt en Subway og fik en sandwich og kaffe til morgenmad. Hen til bus stationen og købe billet og finde den rigtige bus. Billetten "brækkes" af et stort ark med masser af billetter, ligesom man køber frimærker. Vi skulle bare vente til der blev råbt op, så kunne vi se hvilken bus vil skulle med. kl. 12.00 lød det i højttaleren "Crown Point - bus YE 20" og så måtte vi finde den. Chaufføren kom med en papplade, fra et stykke papkasse, hvor der var skrevet "Crown point - Plymouth", som han lagde i vinduet, så kunne alle se at det var bussen til Crown Point. Hold kæft noget rod. Vi fik plads helt fremme - de lader jo de hvide komme til først (eller måske jeg stod først....) og vi kom vel tilbage til båden. Mathias ville i land og sidde på strandbaren og læse eksamen, så Andre' sejlede ham ind med Mac computer, lærebøger, iphone, en stak fotokopier, solbriller etc. i rygsækken. Andre' opdagede åbenbart ikke en stor brækkende bølge der kom bagfra, og i forsøget på at få snuden op mod den, kæntrede Quicky, så alt røg i baljen. Mathias var trist. Våd Mac computer - våd dyr lærebog i anatomi - våd iphone osv. My godness, det var ikke godt. Andre' kom tilbage og kunne fortælle at Mathias var temmelig trist til mode. Da jeg efterfølgende ville sejle ind til Mathias og få en snak og trøste ham, var der ingen gummibåd. Langt agterude lå Quicky og vuggede. Fra dag et - her ombord, har jeg forgæves forsøgt at lære Andre' at binde et pælestik, og har tydeligt forklaret ham vigtigheden af at kunne det stik, da næsten alt vi binder her ombord er med et pælestik. Han har du ikke succeded, og Quicky lå nu derude og vuggede. Andre' fik dog hurtigt taget tøjet af og svømmefødder på, og fik fanget Quicky igen. Fint svømmet Andre' - men dårligt knob, eller hvad det kaldes det du binder. Jeg kom ind til Mathias, der var igang med at tørre sine ting foran en blæser, og i en shop havde lånt en tørretumbler til rygsæk og Mac itui. Vi finder ud af det når vi kommer hjem - lad os tage det som en oplevelse af de mindre gode, og godt ingen kom noget til. Det værste var nok da Andre' smed tøget for at fange Quicky - det var ikke et rart syn ha ha. Til lunch fik vi grøn salat med diverse, samt let stegt frisk tun. Stegt så den kun er stegt ca 1/2 cm og da rå indvendigt. Nam nam. Mathias sidder i land og læser, og jeg tror vi andre går en tur i land snart - bla. skal Andre' have købt et par nye badebukser, da de andre var forsvundet i går aftes fra Quicky, mens den lå på land da vi spiste kylling. Alt andet var i båden - årer & redningsvest - så underligt at kun hans gamle røde badebukser forsvandt. Så selvom det indimellem har været lidt trælst - så nyder vi afslappetheden her. Idag har det mest været overskyet, hvilket har været en fornøjelse da temperaturen ikke har været så høj som igår. Sejlerhilsner fra Besætningen på Grådyb. Lars

mandag den 17. december 2012

Tobago - Store Bay

 
Så ligger vi for anker i Store Bay - det sydvestlige hjørne af Tobago.  BOUNTY BOUNTY. Sejlede fra Scarborough her til morgen, og ankom her til ved 11. tiden. Bugt med azurblåt vand, hvide strande, grønne palmer, pelikaner der styrtdykker efter fisk, calypso musik fra land, fiskerjoller fortøjret til bøjer og så bare sol, sol og sol. Dette er hvad vi drømte om at komme til, da vi sad i strabadserne midt på Atlanten.

Scarborough var et skrækkeligt sted. En snavset, uorganiseret og ucharmerende by. Høns alle steder rundt i gaderne, bilerne dytter konstant, højt musik, affald i bunker på gadehjørnet, nusset og varmt. Vi lå i nat til kaj i en lille fiskerihavn - eller mere et anløbs sted for fiskere, med skumle mørke personer rendende omkring. Jeg tror det var af kedsomhed og fordi de ikke havde andet at lave, at de kredsede på kajen omkring båden, og hele tiden ville snakke, og prøve at give gode råd. Vi låste dog grundigt af og låste redningskrans etc. ned i kahytten før vi tog op i byen og spiste. Egentlig var de nu ganske flinke og hjælpsomme, de lokale vi kom i kontakt med, men hellere være på den forsigtige side. Der lugtede konstant af marihuana omkring båden hele aftenen, da de alle røg det - og jeg havde også tidligere fået tilbudt noget - men de andre ville ikke være med til at bage det ind i kokosmakronerne, så vi stod over. Natten var med regn, og med alle luger og vinduer åbne for at fange lidt kølig vind i løbet af natten, vågnede vi med regn ind på pude og sengetøj. Vores plan var at indklarere tidligt (07.30 hvor alle kontorer skulle være åbne)  og så sejle videre her til, men da vi kom til indklareringskontoret var det ingen til stede, men fik oplyst at vi kunne komme igen 08.30. Nul - det gider jeg ikke, så vi sejlede. Så kan det være at jeg i morgen tager ind til Scarborough her fra og gør det, eller måske helt glemmer at indklarere...... Vi havde 2 timers sejlads fra Scarborough syd om Tobago, her til Store Bay. Lille "by" oppe bag ved stranden, med mulighed for at spise og gå på en bar. Der er også et lille marked - "persisk gedemarked" som vi kaldte det i gamle dage, og jeg fik købt mig et par klip-klapper, sådan nogle har jeg aldrig haft før, men de er noget nemmere at have med frem og tilbage i gummibåden. Vi købte internet, der rækker her ud til ankerpladsen, så nu er alle ombord beskæftiget med at skrive og læse mails etc. Vi påregner at blive her til Ali og Andre' rejser hjem på lørdag. Lufthavnen er ikke langt her fra. Egentlig dovner vi bare nu, alle har fået masser af sol. Jeg vil snart sejle ind til land, og finde et skygge sted under en palme, og tage en middagslur. Så hilsner fra os alle. Ali - Mathias - Andre' & Lars